Bokori vendégház

A Bokori vendégházat pályázati pénzből építette az önkormányzat. Jelenleg egy kétágyas és három háromágyas zuhanyozós szobája van és van egy fürdőszoba nélküli 3 ágyas szoba is, amit nagyobb családok tudnak kivenni “pótszobaként” egy másik mellé.

A szobák az emeleten vannak, és ott található egy tágas társalgó is.

A földszinten jól felszerelt konyha és hozzá tartozó étkező kapott helyet egy az étkezőből nyíló fedett terasszal. Természetesen itt is megtalálhatóak mellékhelyiségek.

Az épület mellett közel egy hektáros park terül el a patakparton. A háztól ötven méterre egy nagy területű fedett terasz áll, közvetlenül a körbekerített korszerű játszótér mellett.

Az árakról érdeklődni és szállást foglalni a +36209345678 telefonszámon és a domsodigabor57@gmail.com e mail címen lehet.

Galéria

A volt parókia épülete

A Bokoron foglalható szálláshelyek egyike a volt parókia épülete, amelynek teljes felújítása 2019-ben fejeződött be. Az igényesen kialakított belső egy felszerelt konyhát, egy fürdőszobát és két szobában hat férőhelyet kínál az itt megszállni kívánó vendégeknek.

A Bokori Evangélikus Gyülekezet 1693 óta (a szlovákok betelepülésével máig a legnagyobb felekezet a faluban. Iskola épülete 1863-ban került az egyház tulajdonába, eredetileg urasági kocsma volt. (Mai gyülekezeti terem! 1912. évben átépítették , később többször felújították) A mellette lévő rendkívül rossz állapotban lévő kántor tanítói lakást a 30-as években felújították. Az evangélikus gyülekezet 1948-ban lett először önálló, addig a Béri Egyház Község fíliája volt. Az első önálló lelkésze Petor János volt, felesége kántor tanító. Petor János lelkész ideje alatt épült fel a parókia épülete 1951-ben. Helyi kőműves mester Mihalik Mihály és brigádja építette a falu támogatásával és segítségével. /forrás Nógrád Megyei Evangélikus gyülekezetek története 1900-1951. /

Galéria

Ne maradjon le a friss információkról!

Iratkozzon fel a hírlevélre, ha szeretne értesülni az új hírekről, eseményekről!

Nem spam! Kérjük olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!