Csapadékvizes projekt

Csapadékvizes projekt

Sajtóközlemény
Bokor község belterületi vízrendezése II. ütem
2023/03/

Bokor önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Bokor község belterületi vízrendezése II. ütem megvalósítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg, 30 millió forintból.

A projekt célja a meglévő csapadékvíz elvezető árkok felújításával, gyepesítésével, új árkok kiépítésével a csapadékvíz rendezett, kártétel nélküli levezetése, környezeti káresemények megelőzése, valamint a település vízkár veszélyeztetettségének mérséklése.
A projekt által érintett terület a község belterületén fekszik. Az építési munkálatok a következő ingatlanokat érinti: Bokor község belterület 98/1, 98/2 hrsz. A Béke utcában meglévő csapadékvízelvezető árok feliszapolódott, ezért a projektben a rossz állapotú burkolt árok átépítését tervezik. A tervezett árokburkolás csatlakozik a korábban megépített belterületi csapadékvíz elvezető hálózathoz.

A projektben megvalósul a kötelező nyilvánosság biztosítása és a szemléletformálás.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-NG1 kódszámú „Élhető települések” című Felhívásból valósul meg. Bokor Község Önkormányzata, mint Kedvezményezett 30 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Bokor község belterületi vízrendezése II. ütem” című, TOP_PLUSZ-1.2.1-21-NG1-2022-00065 azonosító számú pályázaton, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A megvalósítás tervezett befejezése 2025.11.30.

További információ kérhető:
Bokor Község Önkormányzata
06-32-468-485
titkarsag@matraszolos.hu

Ne maradjon le a friss információkról!

Iratkozzon fel a hírlevélre, ha szeretne értesülni az új hírekről, eseményekről!

Nem spam! Kérjük olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat!